طبقه گفته جان پروسر (بلاگر معروف یوتیوب) آیفونهای بدون پورت لایتنینگ هماکنون در حال بررسی و توسعه توسط کمپانی اپل میباشند و سال آینده راهی بازار خواهند شد. از آنجایی که این بلاگر پیش از به درستی عرضهی آیفون SE را پیش بینی کرده بود، بنابراین نمیتوان به همین سادگی از احتمال وقوع چنین شایعهای گذشت. به هر حال حداقل تا پاییز سال ۲۰۲۱ نمیتوانیم ظاهر این گوشیها را مشاهده کنیم…
اگر آیفون ۱۳ فاقد پورت باشد، کاربران قادر نخواهند بود که هدفون یا شارژر گوشی را از طریق پورت لایتنینگ به گوشی متصل کرده یا گوشی خود را شارژ کنند! جان پروسر پیش از این گفته بود که اپل قصد دارد پورت USB-C را به صورت کامل از گوشیهای خود کنار بگذارد. به جای آن، کاربران باید گوشی خود را بهصورت وایرلس شارژ کرده و آهنگ را نیز از همین طریق پخش کنند که البته بسیاری از دارندگان گوشی، هماکنون هم چنین کاری انجام میدهند؛ اما یقینا افرادی را هم داریم که از هدفونهای گران قیمت لایتنینگ استفاده میکنند و احتمالا با حذف این پورتها، اصلا خوشحال نخواهند شد.
مزایای طراحی یک گوشی بدون وجود پورت لایتنینگ
حال سوال اینجاست که مزایای طراحی یک گوشی بدون وجود پورت چیست؟! بهطور معمول میتوان گفت که این دستگاهها کاملا در برابر آب مقاوم خواهند بود؛ چرا که دیافراگمهای بدنهی گوشی دیگر وجود نخواهد داشت تا آب از طریق منافذ آن بتواند به داخل دستگاه برود. اما آیفون ۱۱ هم در حال حاضر از گواهی IP68 برخوردار است که بالاترین امتیاز IP وجود برای محصولات مصرف کننده محسوب میشود. این گواهی نشان دهنده این است که گوشی میتواند بهمدت ۳۰ دقیقه در عمق ۴ متری آب از خود مقاومت نشان دهد. حال باید دید اپل در آینده چهطور از مزایای طراحی بدون پورت گوشی بهره میبرد…

اگرچه طراحی بدون پورت لایتنینگ یکسری مزیتهای قابل توجه برای کاربران خواهد داشت، اما یقینا بسیاری از افراد که از شارژ سریعتر گوشی با فناوری کابل شارژ لایتنینگ و همچنین کیفیت بالا و قابل اطمینان صدا هنگام استفاده از هدفونهای با سیم برخوردار میشوند، چندان هم از حذف چنین امکاناتی احساس رضایت نخواهند داشت.
مطالب مرتبط
دیافراگم گوشی
اما مزیتی که دارد این است که مهندسین و طراحان اپل هنگام طراحی داخلی این دستگاهها، آزادی و فضای بیشتری برای مانور دادن خواهند داشت. یقینا وجود پورت لایتنینگ تنها به معنی وجود یک درگاه در قسمت زیرین گوشی شما نیست، این پورت مجموعهای از اجزای متصل به هم میباشد که فضای بیشتری را در داخل گوشی به خود اختصاص میدهد و همهی این اجزا نیز بهصورت خطی دقیقا با دیافراگم گوشی در ارتباط هستند.
با حذف کردن پورتهای گوشی، میتوان قسمت داخلی را مجدد تنظیم کرده و فضای اضافی ایجاد شده را برای یک باتری بزرگتر یا فضای ذخیره سازی بیشتر اختصاص داد. حتی اگر هیچکدام از این موارد نیز درست نباشد، اپل میتواند گوشیهای خود را با چنین قابلیتی کمی باریک تر طراحی کند. بههر حال هرکدام از پورتها، دکمهها و دیگر المانهای فیزیکی گوشی برای هدفی روی گوشی طراحی شدهاند و حذف آنها باید بلافاصله همراه با یک راه حل جایگزین باشد و اپل هرچه زودتر باید طرحهای عملی خود را برای این منظور در نظر داشته باشد.
پاسخ دهید